سینما شهر

سینماهایی که شهرها را به هم نزدیک‌تر کردند

اخبار سینماشهر ،
1403/08/19
سینماهایی که شهرها را به هم نزدیک‌تر کردند

در سه نقطه مختلف از ایران، سینماهایی با حمایت مؤسسه سینما شهر جان تازه‌ای به شهرهای خود بخشیده‌اند. این گزارش به بررسی تأثیر فرهنگی و اجتماعی سینماهای تازه تأسیس در سی‌سخت، بوکان و گرمه می‌پردازد و با مرور گفت‌وگوهای مدیران این سینماها، اهمیت این فضاها را در تعاملات شهری و افزایش کیفیت زندگی شهروندان تحلیل می‌کند.

به گزارش روابط عمومی موسسه سینما شهر؛ راه‌اندازی سینما در مناطق کمتر توسعه‌یافته یا دور از مراکز سینمایی، گامی اساسی در جهت دسترسی عادلانه به هنر و فرهنگ است. این رویداد در بسیاری از شهرهای ایران ازجمله سی‌سخت، بوکان و گرمه، با حمایت مؤسسه سینما شهر صورت گرفته و به سرعت مورد استقبال ساکنان این شهرها قرار گرفته است. گفت‌وگو با مدیران این سینماها نشان می‌دهد که چگونه این فضاها علاوه بر ارائه محلی برای تماشای فیلم، به تعاملات اجتماعی و فرهنگی نیز کمک کرده‌اند.

سینما هیچ وقت جزو سرگرمی‌های مردم سی‌سخت نبوده است

مدیر سینما سیمرغ سی‌سخت، وحید محمدخانی، در گفت‌وگویی اشاره می‌کند که سینما در این شهر هیچ‌گاه جزو سرگرمی‌های اصلی مردم نبوده است. با این حال، خبر افتتاح سینما سیمرغ با استقبال خوبی مواجه شده و مردم برای تجربه جدید آماده هستند. او اظهار داشت که شهر سی‌سخت با وجود برخورداری از ظرفیت‌های فرهنگی، تا به امروز سینما نداشته و تنها از اکران‌های سیار بهره می‌برده است.

وحید محمدخانی، مدیر سینما سیمرغ با بیان اینکه یاسوج یک سینما داشت که مردم شهرهای اطراف برای تماشای فیلم می‌رفتند، اظهار کرد: این سینما در اواسط دهه ۸۰ تعطیل شد و در سال ۹۲ یا ۹۳ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مجتمع فرهنگی-هنری در یاسوج ساخت که شامل سالن سینما هم بود اما هنوز هم بیش از ۹۰ درصد مردم فکر می‌کنند که یاسوج دیگر سینما ندارد.

محمدخانی با تاکید بر اینکه موسسه سینما شهر در سال گذشته چندین دستگاه در سی‌سخت نصب کرد و همکاری‌های لازم برای راه‌اندازی سینما را با ما داشت، بیان کرد: سینما سیمرغ سی‌سخت در آذر ماه سال جاری افتتاح خواهد شد.

محمدخانی همچنین توضیح داد که سینما با ظرفیت ۲۷۰ صندلی افتتاح می‌شود و اولویت اکران با فیلم‌های کمدی و مناسب کودک و نوجوان خواهد بود، زیرا نیاز مردم بیشتر به سرگرمی‌های شاد است. به گفته او این شهر علی‌رغم توریستی بودن اما زیرساخت‌های بسیار کمی برای سرگرمی مردم دارد و فکر کنم مردم استقبال زیادی از سینما داشته باشند.

گفتنی است، سینما «سیمرغ» سی‌سخت شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

سینما سیمرغ بوکان مجوز سمفا را گرفت

در بوکان نیز سینما سیمرغ با حمایت مؤسسه سینما شهر به امکانات مدرن مجهز شده است. ناصر رحیمی‌احمدآبادی، مدیر سینما بوکان، بیان کرد که این مجموعه با دارا بودن مجوز سامانه مدیریت فروش و اکران «سمفا» به چرخه اکران سینمای کشور پیوسته و ظرفیت ۵۰۰ صندلی دارد. او توضیح داد که مردم بوکان پیش از این برای تماشای فیلم به شهرهای اطراف می‌رفتند و سه ساعت در مسیر بودند. اکنون با افتتاح این سینما، علاقه‌مندان به هنر هفتم در بوکان می‌توانند به سینمای محلی خود دسترسی داشته باشند. این سینما همچنین امکان خرید آنلاین بلیت از سامانه «آی‌تیکت» را فراهم کرده است.

این رویداد نشان می‌دهد که دسترسی به سینما برای مردم بوکان، علاوه بر کاهش مشکلات سفر به دیگر شهرها، دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی بسیاری به همراه دارد. این سینما با تجهیزات حرفه‌ای و ظرفیت بالا می‌تواند فرهنگ سینما رفتن را در منطقه ترویج کند و مخاطبان گسترده‌تری را جذب کند.

این سینما در روز ۲۴ آبان سال ۱۴۰۲ افتتاح شد که پیشتر برای برگزاری همایش‌ها و سایر برنامه‌های اداری شهرستان از آن استفاده ‌می‌شد.

اندیشه؛ سینمایی که ۴ شهر را به هم گره زد

در گرمه، مسلم صالحی، مدیر سینما اندیشه، از اهمیت این سینما برای چهار شهر همجوار می‌گوید. او تأکید کرد که تا پیش از راه‌اندازی این سینما، جوانان و خانواده‌ها مکان مناسبی برای تفریح نداشتند. با افتتاح سینما اندیشه، فرهنگ سینما رفتن در میان مردم رواج یافته و استقبال بسیار خوبی از آن شده است. صالحی همچنین بیان کرد که این سینما توانسته است محیطی را فراهم کند که علاوه بر سرگرمی، باعث افزایش تعاملات بین شهری شود و جوانان شهرهای همجوار را به هم نزدیک‌تر کند.

تجربه سینما اندیشه در گرمه نشان می‌دهد که این مکان‌ها می‌توانند به عنوان پل ارتباطی میان شهرها و نسل‌های مختلف عمل کنند و تأثیرات اجتماعی و فرهنگی فراتر از یک سالن سینمایی داشته باشند.

گفتنی است، سالن سینما «اندیشه» تنها سینمای شهر گرمه در استان خراسان شمالی با ظرفیت ۱۶۳ نفر است که با به‌روز شدن تجهیزات توسط موسسه سینماشهر فعالیت خود را از سر گرفت.

گفت‌وگوها با مدیران سینماهای تازه‌تأسیس سی‌سخت، بوکان و گرمه نشان می‌دهد که این مکان‌ها تنها محلی برای نمایش فیلم نیستند؛ بلکه به عنوان بستری برای تعاملات فرهنگی و اجتماعی و رشد فرهنگی مردم ایفای نقش می‌کنند. این سینماها به مردم محلی فضایی برای تفریح، آشنایی با هنر و تعامل بیشتر فراهم کرده و به فرهنگ سینما رفتن در شهرهای کوچک رونق بخشیده‌اند. به نظر می‌رسد که حمایت‌های مؤسسه سینما شهر و تلاش برای برابری فرهنگی از طریق این طرح‌ها، موفقیت‌آمیز بوده و می‌تواند الگویی برای دیگر نقاط کشور باشد.